Share | 
 

 Flagitium

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet

TémanyitásTárgy: Flagitium   Vas. Dec. 17, 2017 2:48 pm


Noah Evans
Szabad
Adatbázis
Kor: 15-22
Születési hely: Négyes szektor
Csoport: Kirekesztettek
Play by: Thomas Sangster
Amit rólad tudok
Vérbeli negyedik szektorbeli vagy, hisz ott is születtél, és valószínűleg ott is fogsz meghalni. A szüleid, sok más társukhoz hasonlóan, kevés órabérért akár 16 órákat is gürcöltek a gyárakban, hisz más megélheti forrásuk nem volt. Mivel te még fiatal voltál, nem tudtad, hogy milyen nehéz még a legolcsóbb élelmiszerhez is hozzájutni, s sokszor mondogattad, hogy éhes vagy, vagy hogy ezt vagy azt szeretnéd. Persze te is érzékelted a nyomort, hisz sokszor üres hassal feküdtél le, de azt már nem tudtad, hogy azért a kevésért is mennyire meg kellett küzdenie a szüleidnek. Ők pedig ebbe is haltak bele – szerettek volna valamelyest jobb körülményeket biztosítani neked, ezért még több munkát vállaltak, s végül ebbe bele is roppantak.
15 éves lehettél, amikor meghaltak, teljesen egyedül hagyva téged. Meg kellett tanulnod gondoskodni magadról, bár valószínűleg nem a legjobb módszert választottad – lopni kezdtél. Persze volt, hogy te is gürcöltél pár napig a gyárakban, azonban képtelen voltál elviselni azt, ahogy veletek bántak, és sokszor visszabeszéltél a főnökeidnek – szerencséd, hogy csak egy kiadós verést kaptál tőlük. Ezért újra és újra a régi módszereidhez folyamodtál, s a gyanútlan, szintén szegény társaidtól loptad el azt a kevéske időt, amit nekik sikerült összeszedniük.
Mindezt azonban nem lelkiismeret-furdalás nélkül teszed, mert igenis rosszul érezed magad miatta, de az éhség nagyobb úr, és te képtelen vagy ellen állni neki. Azzal próbálod nyugtatgatni magad, hogy ez a helyes, ez a világ rendje, elvégre az erősebb eltapossa a gyengébbet - erről szól az élet. Azonban jól vigyázz, hogy legközelebb kit választasz célpontodul, nehogy túl nagy fába vágd a fejszédet, s végül a békeőrök karmai közt találd magad, mert tudod jól, hogy az időtolvajokat sehol nem tolerálják…
Matthew Sanders
Szabad
Adatbázis
Kor: 18-25
Születési hely: Kettes szektor (jelenleg: négyes szektor)
Csoport: Kirekesztettek
Play by: Dylan O'Brien
Amit rólad tudok
A kettes szektorban születtél ugyan, de nagyon korán száműztek a négyesbe. A szüleid neves ügyészek voltak, ám lázadóknak lettek kikiáltva, s kivégezték őket. Te ekkor még kisfiú voltál, talán olyan 6-7-8 éves, így tekintettel erre, a vezetőség úgy döntött, téged inkább csak száműznek a négyesbe, s jóformán az istenre bízzák a sorsodat - hogy életben maradsz-e vagy sem. Szerencsédre volt egy család, aki befogadott téged, így habár nélkülözve, de fel tudtak nevelni téged. Az életedet azonban nemcsak a négyes szektor nyomora és szegénysége nehezítette meg.
Annak idején, amikor a szüleidet kivégezték, az nagy port kavart, olyannyira, hogy még a négyes szektorban is megvolt a visszhangja, s amikor kiderült, te vagy a gyerekük, akkor sok négyes szektorbeli kerülni kezdett téged. A fiatalok folyamatosan gúnyolódtak veled, és piszkáltak, te pedig nem tehettél mást, csak tűrtél és tűrtél. Még fiatalabb korodban nem értetted, hogy miért pont téged pécéztek ki ennyire, hiszen a szüleidre nem is emlékszel már, olyan korán el lettél szakítva tőlük, arról pedig pláne fogalmad sem volt akkor, hogy mi miért történik körülötted. A nevelő szüleid azonban, a megfelelő időpontra várva, felvilágosítottak téged a szüleid szomorú sorsáról. Talán ez volt az a pont, amikor elhatároztad, hogy ki fogsz jutni a négyesből, kerüljön bármibe, vagy talán a sok gúnyolódás, a sok téged ért bántalmazás volt az, ami arra sarkallt, hogy ki akarj törni innen, megmutatva mindenkinek, hogy a szüleid bűne, legyen az valódi vagy csak kitalált, nem nyomja a te vállaid.
Hogy egy lázadónak kikiáltott szülő gyerekének sikerül-e valaha elhagyni a négyes szektort, ebben magad sem vagy biztos, de szikla szilárd az elhatározásod, és képes lennél bármit megtenni ezért, nem számít, mennyire kell mélyre gázolnod a mocsokban.
Emma Powell
Szabad
Adatbázis
Kor: 17+
Születési hely: Négyes szektor
Csoport: Kirekesztettek
Play by: Gabriella Wilde
Amit rólad tudok
A négyes szektorban születtél, s emiatt soha nem is jártál a másik szektorokban, de te soha nem is vágytál erre. Csak úgy, mint az összes itteni család, úgy te is szegénységben nőttél fel, a többiekkel ellentétben annyiban volt neked szerencséd, hogy mindkét szülődnek volt munkája a gyárban, így talán egy kicsit többet engedhettetek meg magatoknak, mint azok, akiknek csak az egyik szülője dolgozott, vagy még az sem - feltéve, hogy egyáltalán éltek még a szüleik.
Téged ez a nyomor és szegénység mindig elszomorított, ami ebben a szektorban uralkodik. Nem vágytál volna dúsgazdag életre és luxus körülményekre, de látva azt, hogy mennyien szenvednek a szektorban, azon kezdtél el dolgozni, hogy jobbá tedd nekik a szektort. Persze mivel fiatal vagy még te is, sok lehetőség nem áll rendelkezésedre, de te mindent megszeretnél tenni a többiekért, még ha az nem is sok. Sokan angyalnak hisznek, aki azért jött ide, hogy másokon segítsen - te ebben soha nem hittél, de nem is nevetted ki őket, hiszen azzal mélységesen megbántottad volna őket.
A szüleid sajnos pár éve elhunytak, így már egyedül látod el magad, de te nem estél kétségbe még így sem. Elkezdtél dolgozni te is a gyárban, s szorgalmadnak és kitartásodnak köszönhetően hamar élmunkássá váltál. Sokan mondogatják, hogy neked nem itt van a helyed, hogy te nem érdemled meg ezt a sorsot, de te erre mindig azt feleled csupán, hogy neked épp elég az, ha a négyes szektorban, amivel senki nem törődik, mosolyt csalhat néhány ember arcára, s hogy te nem vágysz el innen.
Vajon, ha mégis felfigyelne valaki rád, valaki, aki képes lenne kihozni innen, akkor hogyan döntenél? Az ártatlanságod és kedvességed megbecsülendő érték, de vajon mikor fogják elkezdeni kihasználni ezt az emberek, s mikor rontanak meg téged is?
Victoria Russell
Szabad
Adatbázis
Kor: 20+
Születési hely: Második szektor (jelenleg: négyes szektor)
Csoport: Kirekesztettek
Play by: Shelley Hennig
Amit rólad tudok
Hamar megtanultad, hogy sajnos a való élet nem egy tündérmese, és hogy a cukormázas felszín alatt valójában mennyire korrupt és romlott is ez a rendszer. A szüleid átlagos üzletemberek voltak, ilyen szempontból nem volt semmi különlegesség benned, de a második szektorban azért neked is nagyon jó dolgod volt - egészen addig, amíg nem vetett szemet rád egy sikeres és befolyásos üzletember. Házas volt már, ráadásul tőled jócskán idősebb is, így természetesen visszautasítottad az összes ajánlatát. Nem akartál semmilyen kapcsolatban állni vele, hisz tisztában voltál azzal, hogy kivel is állsz szemben. Arra azonban soha nem gondoltál volna, hogy a férfi képes lesz elmenni odáig, hogy a családodat elkezdje tönkretenni annak érdekében, hogy te a lábai elé hullj. Ez azonban már elég lett volna ahhoz, hogy te megadd magad - a családod túl sokat jelentett neked ahhoz, hogy hagyd, teljesen tönkremenjenek.
Ekkor azonban a férfi felesége rájött arra, hogy a férfi mit művel a háta mögött, és hatalmas haragra gerjedt - ez lett végül a végzeted. A nő ugyanis egy vádat koholt ellened, és azt kezdte el terjeszteni rólad, hogy a családod csődje miatt akartad elcsábítani a férjét, hogy időt csikarj ki belőle. Természetesen ebből egy szó sem volt igaz, de a lavinát már nem tudtad megakadályozni. A nő elintézte, hogy megkapd a méltó büntetésed ezért az erkölcstelen viselkedésedért, és a Négyes szektorba száműztetett téged. Neked pedig nem volt túl sok választási lehetőséged, el kellett fogadnod a sorsod, bár azt nem lehetne mondani, hogy beletörődtél volna.
Két Békeőr vitt téged a Négyes szektorba, ebből az egyik, Dean Ackley egy idő után megelégelte a csendet, és beszélgetést kezdeményezett veled. Te nem akartál megtörni, gyűlölted az egész rendszert, meg azokat is, akik a vesztedbe vittek, de végül beláttad, hogy ő nem rosszindulató, és beszélgetni kezdtetek. Sajnos akkor sem tudtad elkerülni azt, hogy leszállítsanak a száműzetésedbe, amikor elmondtad neki az igazságot, de már annyival megelégedtél, hogy láttad, hogyan törik össze a férfi ideái a rendszer tisztaságát illetően.
Végül aztán megérkeztél a Négyes szektorba, ahol magad sem tudod még, hogyan fogod túlélni, de elhatároztad, hogy kerül, amibe kerül, de valahogy tisztára mosod a neved, és kikerülsz innen, vissza oda, ahonnan erőszakkal, koholt vádak alapján szakítottak ki. A kérdés csupán az, hogyan fogod ezt kivitelezni, elvégre a Négyes szektorból eddig még senki nem került ki, akit egyszer odaküldtek...
Wade Parker
Szabad
Adatbázis
Kor: 23+
Születési hely: Négyes szektor
Csoport: Kirekesztettek
Play by: Bob Morley
Amit rólad tudok
Ha valaki, hát te pontosan tudod, hogy milyen a Négyes szektor igazi mocska. Itt születtél, azonban a szüleid még annyit sem engedhettek meg maguknak, mint a legtöbb család, így te tényleg szegénységben és nyomorban nőttél fel - az sem segített túlzottan, hogy a szüleid hamar meghaltak, de pedig gyerekként egyedül maradtál. Nem meglepő hát, hogy igazi utcagyerekként nőttél fel. Bárkin képes voltál átgázolni azért, hogy jusson valami neked, megvertél másokat, ha ez azt jelentette, tudtál egy kis pirulát szerezni, vagy egy életmorzsát. Így lassan az utcakölykök fölé kerekedtél. Kialakult egy kis bandád, aminek te lettél a vezetője, s bizony, félni kezdték a nevedet, a neveteket. Mert tudták, hogy titeket legyőzni nem tudnak. Loptatok, még gyilkoltatok is azért, hogy életben maradhassatok, de ez a Négyes szektorban mindennapos volt.
Hogy neked mi a célod ezzel az egésszel? Ugyanaz, mint a Négyes szektorban mindenkié -
kijutni erről a szeméttelepről, és ezért képes lennél bármit megtenni. Még többet lopnál, ölnél, nem számít, csak juthass ki innen, s akkor többet vissza sem néznél. Hogy sikerülni fog-e, az persze kérdéses, de addig is egy biztos: ha valaki téged lát, jobban teszi, ha menekül, mert nem valószínű, hogy élve kijut abból a bajba, amibe keveredett.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://exmachine.hungarianforum.com
 

Flagitium

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
E X M A C H I N E - time is money :: Karakterbazár :: Canon karakterek-
^
ˇ